När saker bara händer..

Det var inte alls meningen att jag skulle ägna mig åt vedugnar på det här sättet., det bara blev så.
Under minst 15 år gick jag och drömde om en egen vedugn (pizzaugn). 2018 blev det verklighet, en prototyp som såg ut som Darth Vader.

Jag och hustrun var och tittade på en pizzaugn i en kaminbutik, en sån där italiensk sak i rostfritt stål. Men 12.500:- för lite plåt, sten och isolering, det måste jag ju kunna bygga själv för en spottstyver. Och det gjorde jag. Men tyvärr läste jag inte på tillräckligt innan jag byggde, så den blev alldeles för hög inuti. Det funkade, men inte bra. Darth Vader finns inte längre, RIP..
Därför blev det en andra version som är större yta och lägre inuti. Nu blev den riktigt bra. Det riktiga elddopet blev en aw med 15 personer som fick baka sina egna pizzor. Efter en lång tid när vi varit instängda på grund av corona, var glädjen total. Vi hade otrolig tur med vädret, regn hela veckan innan men på dagen för aw:n sken det upp och det blev det en helt fantastisk kväll. Ugnen levererade med den äran, det funkade kalasbra! Och alla hade galet roligt med att få skapa sin egen pizza – det är inte så enkelt som man tror..

Och eftersom jag var så nöjd med ugnen så delade jag med mig i en facebookgrupp om att jag hade ett valv över. Och resten är historia..
Nu har jag byggt fler valv för att det var så många som ville ha. Och bygger fler, så att fler ska få ha det lika kul och trevligt som jag med en egen pizzaugn.. Är du kanske nästa vedugnsbyggare?